close

پلانیک دستگاهی مبتنی بر فناوری پلاسما

پلانیک

پلانیک دستگاهی غیرتهاجمی است که مبتنی بر فناوری پلاسما بوده و به همین دلیل برخی پزشکان و متخصصان پزشکی زیبایی این دستگاه را جایگزین مناسبی برای دستگاه‌های مبتنی بر فناوری آر اف می‌دانند.

از جمله کاربردهای این دستگاه می‌توان به رفع افتادگی پلک‌ها، سلولیت‌های پوست، آکنه و درمان اسکارهای پوستی اشاره کرد. به‌علاوه استفاده از این دستگاه پزشکی زیبایی به جوان‌تر و درخشان‌تر شدن بیشتر پوست کمک می‌کند.

درواقع در اثر استفاده از دستگاه پلانیک چین‌وچروک‌های سطحی و عمقی پوست بهبود پیدا می‌کنند و همچنین استرچ‌مارک‌ها به طور کامل از بین می‌روند. به همین دلیل است که استفاده از این دستگاه می‌تواند به جوان‌تر و درخشان‌تر شدن پوست منجر شود. همچنین به دلیل اینکه این دستگاه در پوست رشته‌های کلاژن و الاستین می‌سازد، سبب افزایش میزان مقاومت و سفتی پوست می‌شود.

در خصوص قابلیت‌ها و ویژگی‌های به‌روز شدة این دستگاه نیز می‌توان به مواردی همچون امکان استفاده از چندین فرکانس مختلف برای ایجاد عمق نفوذهای مختلف در لایه‌های گوناگون پوست اشاره کرد. البته لازم به ذکر است که در ناحیه تحت درمان با دستگاه پلانیک، گردش خون به میزان چشمگیری افزایش پیدا می‌کند و این امر باعث تغذیه بهتر یاخته‌های بدن می‌شود.

بنابراین باتوجه‌به موارد گفته شده، ما در این مقاله قصد داریم تا به مواردی در خصوص درمان انواع مشکلات پوستی با استفاده از این دستگاه، مزایا، معایب و مراقبت‌های پس از آن اشاره کنیم.

دستگاه پلاسما فرکشنال پلانیک چیست؟

همان‌طور که در بالا به آن اشاره کردیم، دستگاه پلاسما فرکشنال پلانیک، دستگاهی غیرتهاجمی و مبتنی بر فناوری پلاسما است که می‌تواند جایگزین مناسبی برای دستگاه‌های مبتنی بر فناوری آر اف باشد.

به‌علاوه جریان ورودی این دستگاه 50 میلی‌آمپر و فرکانس عملکردی و کاری آن بین 70 تا 100 کیلوهرتز است. همچنین دمای عملکردی این دستگاه بین 5 تا 30 درجه سانتی‌گراد و دمای انبارش آن نیز از 0 تا 50 درجه سانتی‌گراد متغیر خواهد بود.

ضمناً دستگاه پلاسما فرکشنال پلانیک نهایتاً تا 70 درصد، رطوبت مجاز عملکردی دارد و رطوبت مجاز انبارش آن نیز بین 10 تا 70 درصد متغیر است. همچنین این دستگاه یک صفحه‌نمایش 7 اینچی دارد.

البته لازم به ذکر است که درمان و رفع مشکلات پوستی از طریق دستگاه پلانیک باعث خواهد شد که در ناحیه تحت درمان، گردش خون به میزان زیادی بهبود پیدا کند و سلول‌ها به بهترین شکل ممکن تغذیه شوند. به‌علاوه دستگاه پلانیک تأثیر آنی و فوری داشته و فرایند بازسازی پوست بلافاصله بعد از آن آغاز خواهد شد.

 

پلانیک

 

تأثیر پلاسمای دستگاه پلانیک در درمان مشکلات پوستی

در خصوص استفاده از دستگاه پلاسما پلانیک برای درمان مشکلات پوستی می‌توانیم بگوییم که این دستگاه حرارت متمرکزشده‌ای روی بافت پوست ایجاد می‌کند. درواقع روند کار این دستگاه بر اساس استفاده از اختلاف پتانسیل موجود میان این دستگاه و پوست فرد بیمار است.

ضمناً این اختلاف پتانسیل با ایجاد یک قوس الکتریکی موجب تصعید مواد سیال موجود در پوست می‌شود و حرارت ایجاد شده در اثر چنین اتفاقی هرگز به بافت‌های پیرامون ناحیه تحت درمان انتقال پیدا نمی‌کند و درنهایت بروز چنین اتفاقاتی به طور هم‌زمان، سبب کاهش آسیب‌های پوستی، هزینه درمانی کم‌تر و اثربخشی بیشتر می‌شود.

عملکرد دستگاه پلانیک در درمان مشکلات اطراف چشم

برای درمان مشکلات پوستی ایجاد شده در نواحی اطراف چشم، استفاده از دستگاه پلانیک یک روش غیرتهاجمی به‌حساب می‌آید.

درواقع مکانیسم و عملکرد استفاده از این دستگاه برای درمان چنین مشکلاتی به این صورت است که طی درمان از فرد بیمار خواسته می‌شود تا چشمان خود کامل باز نگه دارد تا پزشک بهتر بتواند نواحی که به درمان نیاز دارند را شناسایی کند.

به‌علاوه این کار مانع از این می‌شود که به ماهیچه‌های پلک‌ها آسیب وارد شود و همچنین از بروز بیماری‌هایی مانند افتادگی در پلک‌ها جلوگیری می‌کند. البته نکتة دیگری در خصوص استفاده از دستگاه پلانیک برای درمان مشکلات نواحی اطراف چشم‌ها این است که به دلیل قابلیت انعطاف‌پذیری بالا فرد بیمار در هنگام درمان می‌تواند تعامل خوبی با دستگاه برقرار کند.

بازسازی پوست از طریق دستگاه پلانیک چگونه انجام می‌شود؟

در حالت کلی پوست دارای سه‌لایه اصلی است که به نام‌های اپیدرم یا لایه بالایی، درم یا لایه میانی و هیپودرم یا لایه تحتانی شناخته می‌شوند.

درواقع اپیدرم شامل یاخته‌های تولیدکننده، ملانوسیت (سلول‌های تولیدکننده رنگ‌دانه‌های پوستی) است. همچنین لایه درم، لایه‌ای است که در آن رشته‌های کلاژن و الاستین قرار دارد و این رشته‌ها مسئول ویژگی‌های ساختاری پوست مانند توانایی کشیدگی و انعطاف‌پذیری هستند.

به‌علاوه افزایش سن سبب کاهش توان لایه اپیدرم یا لایه بالایی پوست می‌شود و با ازبین‌رفتن کلاژن، چین‌وچروک روی پوست ظاهر می‌شود. همچنین فناوری‌های مختلفی امکان تأثیرگذاری روی پوست را دارند که از نور با امواج رادیوفرکوئنسی برای بازسازی پوست استفاده می‌کنند.

اما در روش پلاسما درمانی با دستگاه پلاسما فرکشنال پلانیک، تکانه‌های نیتروژن در بازه‌های میلی ثانیه‌ای بر پوست تابیده می‌شوند. همچنین ژنراتور دستگاه، بسامدهای بسیار بالایی را برای تبدیل گاز یونیزه شده به پلاسما به کار می‌گیرد و پلاسما از محل خروج خود که از جنس کوارتز است به پوست اعمال می‌شود.

درنهایت نیز این پلاسما انرژی خود را برای ازبین‌بردن یاخته‌های اپیدرمی قدیمی و تخریب شده، مصر می‌کند و این امر در لایه درم سبب افزایش رشد رشته‌های کلاژنی می‌شود.

 

پلانیک

 

پلاسماتراپی با دستگاه پلانیک

پلاسماتراپی با دستگاه پلانیک می‌تواند بر مبنای سطوح مختلفی از انرژی انجام شود. به‌عنوان‌مثال این انرژی می‌تواند در ابعاد مختلفی از یک تا چهل ژول مورداستفاده قرار گیرد و روندهای درمانی با این شیوه اکنون در مراکز درمانی به سه شکل انجام می‌شود.

نوع اول در انرژی کم و در فواصل زمانی سه‌هفته‌ای انجام می‌شود. نوع دوم مربوط به انرژی بالاتر از سه تا چهار ژول بوده و برای انجام آن به یک جلسه درمانی نیاز است که طی این جلسه درمانی یک‌بار این انرژی به پوست اعمال می‌شود.

در خصوص نوع سوم نیز باید بگوییم که آن هم در یک جلسه درمانی انجام می‌شود و طی آن دو بار انرژی پلاسمای دستگاه پلانیک به پوست بدن فرد بیمار منتقل می‌شود. همچنین در نوع سوم میزان انرژی که به پوست اعمال شود، در ابعادی حدود سه تا چهار ژول قرار دارد.

در آخر هم باید به این نکته اشاره کنیم که هر سه این روش‌ها سبب افزایش کیفیت بافت و رنگ پوست می‌شوند، اما در مقایسه با روش‌های لیفتینگ با انرژی بالا، استفاده از لیفتینگ می‌تواند نتایج بهتری داشته باشد. البته لازم به ذکر است که چنین درمانی‌هایی آن هم با انرژی کم باعث می‌شود که با گذشت زمان دوباره پوست حالت قبلی خود را پیدا کند.

چگونه دستگاه پلانیک به سفت شدگی و افزایش استحکام پوست کمک می‌کند؟

همان‌طور که می‌دانید، جوانی و زیبایی پوست به وجود پروتئین‌هایی اساسی مانند کلاژن و الاستین وابسته است. درواقع اثر این پروتئین‌ها بر تغییر ناگهانی و موقت پوست مانند کشیدگی یا ایجاد چین‌وچروک یا تا شدن قابل‌درک است.

به‌علاوه کاهش میزان تولید و ترشح این پروتئین‌ها در بدن، به دلیل افزایش سن یکی از دلایل اساسی پدیدارشدن خطوط مختلفی روی پوست و صورت است.

ازاین‌رو سوختن پوست به طور سطحی و آن هم از طریق دستگاه‌های مختلف باعث می‌شود که بازسازی کلاژن و الاستین در پوست به‌خوبی صورت بگیرد و در اثر بازسازی کلاژن و الاستین پوست حالتی سفت و محکم پیدا می‌کند. درواقع این سفت‌شدگی را می‌توان با استفاده از روش‌های مختلفی مانند برداشتن پوست با اسید انجام داد اما استفاده از پلاسما به دلیل خاصیت متمرکز بودن و قابلیت استفاده از آن به شکل نقطه‌به‌نقطه، استفاده از این روش به‌جای سایر روش‌ها، اولویت بالاتری دارد.

 

پلانیک

 

مراقبت‌های پس از درمان

مراقبت و نگهداری از پوست پس از درمان بسیار مهم‌تر از روشی است که درمان از طریق آن انجام می‌شود؛ بنابراین در خصوص درمان با دستگاه پلانیک که از طریق ایجاد یک قوس الکتریکی انجام می‌شود، نیز این موضوع صدق می‌کند.

البته لازم به ذکر است که انجام این مراقبت‌ها و نگهداری‌ها از پوست پس از درمان با این دستگاه، از این جهت اهمیت فراوانی دارد که اگر ناحیه تحت درمان پاکیزه نگه داشته شود، احتمال بروز عفونت‌ها در آن ناحیه به حداقل میزان ممکن می‌رسد.

بنابراین باتوجه‌به موارد گفته شده، ما در ادامه قصد داریم تا به نکاتی درخصوص مراقبت‌های پس از درمان با دستگاه پلانیک اشاره کنیم.

  1. ناحیه تحت درمان باید همواره تمیز و پاکیزه نگه داشته شود و این کار تا زمان حصول بهبودی کامل باید ادامه پیدا کند. درواقع منظور از بهبودی کامل، پدیدآمدن زخم روی پوست، ازبین‌رفتن آن و درنهایت پایان روند لایه‌برداری است.

به‌علاوه این اتفاقات در بازه زمانی حدوداً یک هفته تا 10 روزه رخ می‌دهند و توجه به آن‌ها در هنگام انجام فرایندهای مربوط به مراقبت‌های پس از درمان با دستگاه پلانیک، بسیار مهم است.

  1. قرارنگرفتن بیش از اندازه در معرض نور خورشید یکی دیگر از موارد مهم در خصوص مراقبت‌های پس از درمان با دستگاه پلانیک و حتی سایر عمل‌های زیبایی است. همچنین فرد بیمار باید دست‌کم برای 2 الی 3 ماه این موضوع را رعایت کند.

البته استفاده از کرم‌های ضدآفتاب قوی به‌صورت روزانه می‌تواند تا حد زیادی از پوست در برابر تابش نور خورشید محافظت کند و همچنین میزان آسیب‌های ناشی از آن را به حداقل میزان ممکن برساند.

در آخر

به‌عنوان نتیجه‌گیری و کلام پایانی، ما در این مقاله تلاش کردیم تا به‌طورکلی ویژگی‌های فیزیکی و موارد استفاده از دستگاه پلانیک برای درمان انواع مشکلات پوستی را مورد بررسی قرار دهیم و همچنین به نکاتی در خصوص مراقبت‌های پس از درمان با دستگاه پلانیک اشاره کنیم.

 

لینک کوتاه مقاله : https://niklaser.com/?p=5214

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات تماس
  • نشانی :
    تهران – خیابان شریعتی – نرسیده به دوراهی قلهک – جنب بیمارستان ایرانمهر
  • شماره تماس :
    09380118810 - 021-22004102
    021-22610240 - 021-22610350
    021-22004103 - 09129640360
  • ایمیل :
    info@niklaser.com