close

لیزرهای پوست ؛ انواع و کاربرد‌های آن

لیزرهای پوست

لیزرهای پوست ابزار مدرن و جدیدی هستند که می‌توانند پرتوهای نوری با طول موج متناسب و متمرکزی را برای درمان مشکلات پوستی به سطح پوست بتابانند. درواقع واژه لیزر به معنی تقویت نور با نشر تابش تحریک شده است.

به‌علاوه نور لیزر، نور همگرای تک‌رنگی بوده که به دلیل همین ویژگی، نور لیزر از توان بسیار بالایی برخوردار است. همچنین اصلی‌ترین روش تقسیم‌بندی لیزرها بر اساس طول موج آن‌ها است.

چراکه هر بافت پوستی که تحت تابش نور لیزر قرار می‌گیرد، طول موجی خاصی از نور لیزر را جذب می‌کند و همچنین هر طول موجی می‌تواند به رفع مشکل پوستی خاصی کمک کند.

البته لازم به ذکر است که کاربردهای لیزرهای پوست فقط به ازبین‌بردن مشکلات و ضایعات پوستی محدود نیست و از این ابزار مدرن و جدید می‌توان در جهت ازبین‌بردن موهای زائد، جوانسازی و پاکسازی پوست نیز استفاده کرد.

به همین دلیل امروزه باتوجه‌به کاربردهای فراوان لیزرهای پوست برای درمان مشکلات پوستی متنوع، علاقه‌مندان بسیاری پیدا کرده است و از جمله مزایا و فواید استفاده از لیزرهای پوست برای درمان مشکلات و ضایعات پوستی می‌توان به اثربخشی بالا، میزان درد پایین و عدم آسیب‌رسانی به پوست اشاره کرد.

همچنین این روش میان پزشکان و متخصصان پوست و زیبایی بسیار موردتوجه قرار گرفته است و در حال حاضر از لیزرهای پوست مختلفی برای درمان مشکلات پوستی و ارائه خدمات زیبایی در کلینیک‌ها، مراکز و مجموعه‌های درمانی استفاده می‌شود.

ازاین‌رو ما در این مقاله قصد داریم تا انواع لیزرهای پوست برای درمان مشکلات، ضایعات و اسکارهای پوستی را به شما معرفی کنیم و همچنین با اشاره به اینکه کدام یک از این ابزار مدرن و جدید برای درمان چه مشکلات پوستی مناسب هستند، کاربرد لیزرهای پوست برای درمان انواع مشکلات و ضایعات پوستی را مورد بررسی قرار دهیم.

عملکرد لیزر به چه صورت است؟

اما قبل از اینکه به سراغ انواع لیزرهای پوست برویم، بر خود لازم می‌دانیم تا در اینجا به عملکرد و اساس کار لیزر نگاهی بیندازیم و همچنین در خصوص آن در قالب یک معرفی و مقدمه کوتاه به شرح عملکرد و اساس کار لیزر بپردازیم.

همان‌طور که می‌دانید در اثر تابش نور خورشید به سطح اجسام مختلف، سطح آن‌ها به‌تدریج گرم شده، ازاین‌رو در اثر تابش نور لیزر هم سطح پوست گرم می‌شود و به‌مرورزمان سبب داغی و در نهایت منجر به تخریب هدف‌های حساس بافتی می‌شود.

البته ازآنجایی‌که نور لیزر تک طولی موجی است، سایر نواحی مجاور در اثر تابش نور فقط گرم می‌شوند که میزان آن چندان هم قابل‌توجه نیست. در حقیقت تابش نور لیزر سبب داغ شدن و تخریب هدف‌های حساس بافتی همان ناحیه‌ای خواهد شد که نور مستقیماً به آن می‌تابد.

ازاین‌رو یک پزشک و متخصص پوست زمانی که می‌خواهد از لیزر برای درمان مشکلات و ضایعات پوستی خاصی اقدام کند، با علم و آگاهی از ویژگی‌های بافتی ناحیه موردنظر، لیزری متناسب با آن را انتخاب می‌کند تا هم کمترین آسیب را به پوست بیمار وارد کند و هم به شکلی مؤثری آن مشکل پوستی را درمان کند.

به‌عنوان‌مثال لیزرهای پوست که طولی موجی حدود 585 نانومتر دارند، برای روی ساختمان‌ها و بافت‌های عروقی اثر می‌کنند ازاین‌رو از چنین لیزرهایی بیشتر برای درمان عروق واریسی پوست و سایر ضایعات، لک‌ها و خال‌های عروقی استفاده می‌شود.

 

لیزرهای پوست

 

لیزرهای پوست چگونه به درمان مشکلات پوستی و زیبایی کمک می‌کنند؟

همان‌طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، امروزه از لیزرهای پوست در جهات درمانی مختلفی استفاده می‌شود. ازاین‌رو به‌طورکلی کاربرد لیزرهای پوست را می‌توان به دسته‌های کلی رفع چین‌وچروک، جوانسازی، لایه‌برداری سطحی و عمقی، لیفتینگ و جوانسازی پوست، رفع موهای زائد صورت و بدن، ازبین‌بردن لکه‌های پوستی، رفع کک‌ومک، ازبین‌بردن برخی از خال‌ها و جای زخم اشاره کرد.

ازاین‌رو در ادامه دستگاه‌های لیزری را به شما معرفی کنیم که هر یک از آن‌ها برای درمان مشکلات و ضایعات پوستی خاص و ویژه‌ای مورداستفاده قرار می‌گیرند و شما می‌توانید باتوجه‌به ویژگی‌های هر یک از این دستگاه‌ها مناسب‌ترین آن‌ها را برای خود انتخاب کنید.

انواع دستگاه‌های لیزرهای پوست کدام‌اند؟

همان‌طور که در بالا به آن اشاره کردیم، لیزرهای پوست ابزار مدرن و جدیدی هستند که از آن‌ها برای درمان مشکلات و ضایعات پوستی مختلف، زیبایی و جوانسازی، ازبین‌بردن موهای زائد و پاکسازی پوست اشاره کرد.

بنابراین باتوجه‌به موارد گفته شده لیزرهای پوست در حال حاضر گزینه‌های مناسبی برای اشخاصی هستند که می‌خواهند مجدداً حس جوانی را تجربه کنند و همچنین با استفاده از این روش می‌خواهند از بروز نشانه‌های پیری و افزایش سن مانند چین‌وچروک‌ها را نیز به تأخیر بیندازند.

به همین دلیل در ارتباط با موضوع انواع لیزرهای پوست برای درمان و رفع چنین مشکلاتی می‌توان گفت که به دلیل وجود مشکلات پوستی متنوع، امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ظهور فناوری‌های جدید، لیزرهای پوست مختلفی برای درمان مشکلات پوستی وجود دارد که شما می‌توانید از آن‌ها برای رسیدن به هدف موردنظر خود استفاده کنید.

بنابراین در اینجا قصد داریم تا انواع لیزرهای پوست را به شمار معرفی کنیم که از آن‌ها در جهت درمان مشکلات و ضایعات پوستی استفاده می‌شود:

  1. لیزر کیوسوئیچ
  2. لیزر فرکشنال CO2
  3. لیزر اربیوم
  4. لیزر آر اف فرکشنال
  5. لیزر الکساندرایت
  6. لیزر دایود

لیزر کیوسوئیچ

یکی از انواع دستگاه‌های لیزرهای پوست، دستگاه لیزر کیوسوئیچ است. به‌علاوه این دستگاه از جمله پیشرفته‌ترین و تخصصی‌ترین لیزرهای پوست به‌حساب می‌آید که طول موج‌های 532 و 1064 نانومتر دارد.

همچنین به دلیل داشتن چنین طول موجی، لیزر کیوسوئیچ یکی از روش‌های مؤثر برای درمان و رفع انواع لک‌های پوستی صورت و بدن، ماه‌گرفتگی‌ها، خال‌های مادرزادی و پاک‌کردن تاتو است. البته لیزر کیوسوئیچ برای ازبین‌بردن یا کم‌رنگ کردن لک‌های ناشی از پیری و افزایش سن، روش مفید و مؤثری خواهد بود.

 

لیزرهای پوست

 

لیزر فرکشنال CO2

این روش از جمله روش‌های غیر جراحی استفاده از لیزرهای پوست برای جوانسازی پوست است. درواقع در روش لیزر فرکشنال CO2، پرتوی لیزری واحد به سطح پوست تابانده می‌شود و بلافاصله پس از آن هزاران نقطه از پوست تحت پوشش نور لیزر قرار می‌گیرد.

البته لازم به ذکر است که لیزر فرکشنال CO2، روش مفید و مؤثری برای درمان آثار ناشی از بیش از اندازه قرار گفتن در معرض نور خورشید و علائم و نشانه‌های پیری بوده و این امر نتیجه تأثیر لیزر فرکشنال CO2 روی کلاژن میانی پوست است.

لیزر اربیوم

یکی دیگر از انواع دستگاه‌های لیزرهای پوست، لیزر اربیوم است. در لیزر اربیوم به‌صورت دقیق و کنترل شده به ناحیة خاصی از پوست آسیب وارد می‌شود. درواقع این لیزر بیشتر در جهت تحریک فرایندهای طبیعی احیای پوست مورداستفاده قرار می‌گیرد.

به‌علاوه تأثیر لیزر اربیوم مانند سایر روش‌ها و متدهای لایه‌برداری پوست بوده، اما این موضوع به معنی آن نیست که روش لیزر اربیوم در انواع لیزرهای پوست، بسیار به سایر روش‌های لایه‌برداری پوست شبیه است. چراکه وجود تفاوت‌های در جزئیات این روش، لیزر اربیوم را با روش‌های لایه‌برداری پوست متمایز می‌کند.

درواقع در روش لیزر اربیوم سلول‌های ناحیة خاصی از پوست به شکلی هدفمند تخریب می‌شوند و گرمای قابل‌توجهی به بافت‌های اطراف نفوذ نمی‌کند. البته در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که عامل گرما در این روش سبب ایجاد تغییراتی در پوست می‌شود، ازاین‌رو اگر گرمای کم‌تری به سایر نواحی پوست برسد، در نتیجه این نواحی مانند صورت، دست‌ها و گردن کم‌تر آسیب می‌بینند.

لیزر آر اف فرکشنال

دیگر روش درمانی لیزرهای پوست، لیزر آر اف فرکشنال است. درواقع این روش بیشتر در مورد درمان شل‌شدگی‌ها و افتادگی‌های پوستی مورداستفاده قرار می‌گیرد و همچنین استفاده از روش آر اف فرکشنال برای درمان این مشکلات پوستی، بسیار مفید و مؤثر خواهد بود.

به‌علاوه از جمله تفاوت‌های اساسی روش لیزر آر اف فرکشنال با روش لیزر فرکشنال CO2 میزان بهبودی حاصل از استفاده از این دو روش است. درواقع استفاده از روش فرکشنال CO2 برای درمان اسکارهای ناشی از جوش، آکنه، اسکارهای جراحی و بخیه‌های سطحی، بسیار مؤثرتر از روش لیزر آر اف فرکشنال خواهد بود.

درواقع به‌طورکلی می‌توان گفت که لیزر فرکشنال CO2 بیشتر برای درمان مشکلات و ضایعات پوستی مناسب خواهد بود، اما در مورد لیزر آر اف فرکشنال داستان به‌کلی فرق می‌کند و استفاده از این روش برای درمان مشکلات و ضایعات پوستی عمقی نتایج بهتری خواهد داشت.

البته لازم به ذکر است که در فصول گرم سال و افرادی که پوست سبزه دارند، لیزر آر اف فرکشنال گزینه مناسب‌تری خواهد بود. همچنین به دلیل دوران نقاهت کوتاه، افرادی که بلافاصله امکان استراحت بعد از درمان را ندارند، لیزر آر اف فرکشنال برای آن‌ها مفید خواهد بود.

لیزر الکساندرایت

یکی دیگر از روش‌های تخصصی و پیشرفته لیزرهای پوست، لیزر الکساندرایت است. به‌علاوه این روش به رفع و درمان طیف گسترده‌ای از مشکلات و ضایعات پوستی کمک می‌کند و از جمله ‌آن‌ها می‌توان به تأثیر بسزای آن در رفع موهای زائد انواع پوست، درمان انواع ضایعات ناشی از پیگمانته و عروق اشاره کرد.

اما به‌طورکلی کاربردهای لیزر الکساندرایت را می‌توان به موارد زیر تقسیم کرد:

  • رفع ضایعات اپیدرمال رنگ‌دانه
  • درمان آسیب‌های پوستی ناشی از نور خورشید
  • رفع لکه‌های پوستی
  • درمان کک‌ومک
  • درمان ناهنجاری‌ها و ضایعات عروقی
  • درمان وریدهای عنکبوتی
  • درمان تلانژکتازی در صورت و پاها
  • درمان قارچ ناخن

 

لیزرهای پوست

 

لیزر دایود

یکی کارآمدترین روش‌های لیزرهای پوست، لیزر دایود است. درواقع لیزرهای دایود یک تغییروتحول عمده در بین سیستم‌ها و تجهیزات رفع موهای زائد بوده که بر پایه نور هستند. ازاین‌رو این دستگاه در جهت رفع موهای زائد به‌صورت پالسی عمل کرده و نور لیزری با طول موج‌هایی حدود 800 یا 810 نانومتر را به سطح پوست می‌تاباند.

در آخر

به‌عنوان نتیجه‌گیری و کلام پایانی، روش لیزرهای پوست، یکی از روش‌های درمانی مؤثر، کم عارضه و ایده‌آل برای ازبین‌بردن موهای زائد، جوانسازی پوست، رفع جای جوش، آکنه، جای بخیه، لک‌های پوستی، لایه‌برداری و پاکسازی پوست است.

البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که در صورت نیاز به یکی از این خدمات درمانی و زیبایی با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا روشی متناسب با مشکل پوستی‌تان به شما معرفی کند و همچنین برای انجام این خدمات درمانی و زیبایی به کلینیک‌ها و مراکز ارائه‌دهنده خدمات زیبایی معتبر مراجعه کنید.

لینک کوتاه مقاله : https://niklaser.com/?p=5136

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات تماس
  • نشانی :
    تهران – خیابان شریعتی – نرسیده به دوراهی قلهک – جنب بیمارستان ایرانمهر
  • شماره تماس :
    09380118810 - 021-22004102
    021-22610240 - 021-22610350
    021-22004103 - 09129640360
  • ایمیل :
    info@niklaser.com