پلاسما تراپی یک روش درمانی غیر لیزری محسوب میشود. پلاسماتراپی برای ازبینبردن افتادگی، رفع چینوچروک و لیفت قسمتهای مختلف پوست استفاده میشود. این روش بدون هیچگونه عمل جراحی و از طریق دستگاه پلاسما تراپی انجام میشود. این دستگاه از شیوه تبدیل حالت جامد به حالت گاز برای لیفت و احیای دوباره پوست استفاده میکند. دستگاه پلاسمای زیبایی اولین تکنولوژی غیر لیزری که از طریق FDA تأیید شده و از نظر بالینی اثبات شده است که میتواند با استفاده از انرژی پلاسما، موجب احیاء و بازسازی پوست شود. در حقیقت این روش پلاسمای خون غنی شده از پلاکت است که موجب تحریک بافت پوست و سنتز استخوان میشود و روش ایمن جهت جوانسازی پوست بهحساب میآید.
برای آبرسانی، درخشندگی و سفتشدن پوست میتوانید از روش پلاسما درمانی استفاده کنید. پلاسما درمانی یک روش کاملاً بدون درد است که نتایج مثبتی را برای افراد بههمراه دارد. این شیوه بهدلیل خطرات و عوارض بسیار ناچیز نسبت به دیگر روشها موردتوجه پزشکان و متخصصان زیبایی و درمانی قرار گرفته است. این روش بدون درد و خونریزی است و نیازی به بخیه ندارد. پلاسما درمانی براساس نوع عارضه و جنس پوست و تعداد جلسات درمان مشخص میشود.
روش انجام و مکانیسم ماندگاری پلاسما جت
پلاسما جت یک روش جدید که شباهت بسیاری به حالت گاز دارد، اما با حرارت بسیار زیادی همراه است. مهمترین تفاوت پلاسما جت با حالت گاز، خاصیت رسانایی پلاسما جت است و در صورت تماس با دیگر موارد سریع سرد میشود. این ویژگی موجب شده که روش درمانی پلاسما جت در زمینه پزشکی و زیبایی مورداستفاده قرار گیرد. پلاسما از ذرات گازی یونیزه ایجاد شده که از طریق دستگاه خاصی به سطح پوست و ناحیه موردنظر، وارد میشود و به رفع مشکل و عارضه میپردازد. این روش درمانی بهصورت نقاط ریز و با فاصله میلیمتری، ناحیه موردنظر را میسوزانند. این کار موجب تبخیر بخشهایی از لایههای عمقی پوستشده و در نتیجه سبب جمعشدن پوست میشود. در این روش جای زخم و اسکار بر روی پوست باقی نمیماند و یکی از بهترین متدها برای لیفت بینی و پلک شناختهشده است. با استفاده از دستگاه پلاسما تراپی حرارت را به ناحیه موردنظر وارد میکنند. تأثیرات این روش درمانی بسیار مؤثرتر از دیگر روشها مانند لیزر، داروهای شیمیایی و طب سوزنی است.
کاربرد پلاسما جت
روش درمانی پلاسما تراپی دارای کاربردهای بسیاری در زمینه پزشکی و زیبایی است. یکی از مهمترین کاربردهای این روش میتوان به لیفت بینی و درمان افتادگی پلک اشاره کرد. افتادگی پلک میتواند تأثیرات منفی بسیاری در زیبایی فرد داشته باشد، همچنین باعث سردرد، کم شدن بینایی و خستگی در فرد میشود. درگذشته برای درمان افتادگی پلک از طریق عمل جراحی اقدام میکردند، اما عوارض و روند درمانی آن بسیار طولانی و امکان بروز عفونت و باقیماندن جای بخیه وجود داشت. برای ازبینبردن افتادگی پلک میتوانید بدون کمترین درد و عارضه از این روش استفاده کنید. این روش بدون درد و بهصورت سرپایی انجام میشود. این شیوه جایگزین عمل زیبایی پلک یا بلفاروپلاستی شده است. در این روش، ابتدا بهصورت نقطهبهنقطه ناحیه تحت درمان اسکن میشود، سپس با ایجاد نقطههای متناوب در آن، درمان صورت میگیرد. پلاسما جت پوست را برش نمیدهد و لایه سطحی پوست در کمترین زمان از حالت جامد به حالت گاز درمیآید و در حقیقت لایههای پوستی از طریق امواج برداشته میشوند.
برخی دیگر از کاربردهای پلاسما جت شامل موارد زیر هستند:
- برای رفع جای جوش، آکنه و زخم اسکار ناشی از عمل جراحی استفاده میشود.
- برای برطرفکردن ترکهای پوستی ناشی از حاملگی، افزایش وزن استفاده میشود.
- برای درمان لک صورت، ضایعات پوستی مانند زگیل و فیبروئیدها استفاده میشود.
- برای ازبینبردن خطوط ریز دور چشم، خط لبخند و خط پیشانی از این روش استفاده میشود.
- برای لیفت بینی و پاککردن تاتو استفاده میشود.
- برای لیفت غبغب و نواحی پایین صورت استفاده میشود.
- برای ازبینبردن و برداشتن خال از این روش استفاده میشود.
ماندگاری پلاسماتراپی چقدر است؟
ماندگاری این روش به عوامل مختلفی بستگی دارد، این عوامل شامل تعداد جلسات درمانی، تکنیک مورداستفاده، نوع پوست و روند پیری و سبک زندگی افراد است. در برخی از موارد ماندگاری پلاسما درمانی میتواند دائمی باشد، اما گاهی اوقات پوست روند پیری خود را بهصورت طبیعی طی کرده و بعد از گذشت 1 تا 3 سال بهصورت اولیه بازمیگردد. در این صورت نیاز به درمان مجدد و انجام دوباره درمان دارد. مدت ماندگاری پلاسما جت اغلب طولانی است و مدت بهبودی سریعی دارد، همین دلیل موجب شده افراد بسیاری به این تکنیک جوانسازی پوست جذب شوند.
ماندگاری این روش میتواند به عواملی مختلفی مانند تعداد جلسات درمانی، سبکی که فرد برای زندگی خود انتخاب کرده و روند پیری صورت بستگی دارد. در صورت استفاده از این روش برای کوچک کردن بینی توصیه میشود بعد از پایان سن بلوغ انجام شود تا تغییرات فرم و پوست بینی به حالت ثابت رسیده باشد. انجام عمل پلاسماجت بر روی بینی، بعد از سن بلوغ، ماندگاری دائمی دارد. برای افرادی که بینیهای گوشتی دارند و عمل جراحی در آنها ریسک بالایی میتواند داشته باشد، پلاسما جت انتخاب مناسبی است که در بدترین حالت تا 3 سال ماندگاری دارد.
پلاسما تراپی چگونه انجام میشود؟
برای انجام این فرایند، بعد از تمیزکردن محل موردنظر، به کمک کرمهای بیحسکننده ناحیه درمان را بیحس میکنند. مدتزمان انجام این فرایند 20 دقیقه است. پلاسما درمانی به دو شیوه سردوگرم انجام میشود.
پلاسمای سرد
این پلاسما به سبب تابشهای فرابنفش با قوس تابش کوتاهتر، قادر نیست دمای بسیاری را به بدن منتقل کند. معمولاً از پلاسمای سرد در درمان بیماریهای پوستی استفاده میشود. مهمترین کاربرد پلاسمای سرد شامل موارد زیر است:
- درمان جای زخم جوش و آکنه و بیماریهای پوستی و ضدعفونیکردن پوست
- تسریع روند بهبودی و ترمیم پوست، افزایش تشکیل سلولهای سطحی پوست در درمان زخمهای ناشی از سوختگی و زخم بستر، ضدعفونیکردن زخمها
- رفع خشکی و التهاب پوست و شادابی بخشیدن به آن، افزایش خونرسانی و جذب اکسیژن از طریق نشر یونهای مثبت
- برطرفکردن عفونت دندانها و کاهش درد آنها
پلاسمای گرم
پلاسمای گرم به سبب داشتن درجه حرارت و انرژی بالا و قوس بلند، میتوان با ازبینرفتن بافتهای اضافی موجب درمان و جوانسازی چشمها شود. در واقع انرژی بالای پلاسمای گرم، مقدار کمی بافتهای اضافی را دچار سوختگی میکند. این روش درمانی عوارضی ندارد، چراکه برشی در ناحیه چشم ایجاد نمیکند. در جوانسازی پوست به کمک پلاسمای گرم، چربیهای اضافی پوست و افتادگی آن برطرف میشود. همچنین افزایش رشتههای کلاژن، موجب سفتشدن پوست و جوانسازی آن میشود.
عوارض پلاسما تراپی
پلاسما درمانی مانند دیگر روشها دارای عوارض جانبی است که شدت و میزان عوارض آن به فرد بستگی دارد. اگر قصد دارید از این روش برای درمان مشکلات پوستی و زیبایی استفاده کنید، باید از یک پزشک ماهر و متخصص برای انجام آن کمک بگیرید. درصورتیکه این روش با مهارت بیشتر و دقت بالاتری انجام شود، عوارض کمتری خواهد داشت، در غیر این صورت ممکن است مشکلات جدی و جبرانناپذیری را بهدنبال داشته باشد.
عوارض پلاسما جت شامل موارد زیر است:
- پوستهپوسته شدن و لایهلایه شدن
- احساس گرما در هنگام انجام درمان:
- این گرما قابلتحمل است و مشکلی را ایجاد نمیکند.
- قرمزی و تورم تا یک هفته بعد از درمان
- ایجاد زخم در ناحیه تحت درمان
- تغییر رنگدانههای پوست
- عفونتهای پوستی
- آکنه و احساس درد در ناحیه درمان
بهطورکلی عوارض این روش نسبت به سایر روشهای زیبایی بسیار اندک و موقت است. التهاب و زخمهای که بر روی پوست ایجاد میشوند بعد از یک هفته بهبود مییابند و فرد بهراحتی میتواند به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهد.
مراقبتها و نکات قبل از انجام پلاسما تراپی
- اگر علائم سرماخوردگی و یا آنفولانزا دارید بهتر است ابتدا درمان شوید سپس اقدام به استفاده از این روش کنید.
- اگر قصد دارید این روش را برروی پلک انجام دهید باید لنزهای طبی خود را از چشم خارج کنید.
- پیش از شروع درمان نباید پوست متورم باشد.
- اگر پوست ناحیه درمان دچار آفتابسوختگی شده است، درمان را برای 8 هفته تا هنگامیکه سوختگی بهبود یابد، عقب بیندازید.
- مصرف رتینول و الفاهیدروکسی اسید مانند اسید سیتریک و مالئیک اسید را 4 هفته قبل از شروع درمان قطع کنید.
- اگر کاشت مژه انجام دادهاید باید پیش از درمان مژهها را ازروی چشم خود بردارید و تا 8 هفته بعد نباید کاشت مژه انجام دهید.
- اگر قصد دارید برای سفت کردن پوست خود از پلاسمادرمانی استفاده کنید، باید از 4 هفته قبل از آغاز درمان از مصرف پاککنندهها، کرمها و سرمهایی که شامل سالیسیلیک اسید، گلیکولیک اسید و لاکتیک اسید هستند، خودداری کنید.
این روش درمانی برای چه کسانی مفید است؟
این روش درمانی برای تمام افرادی که قصد دارند چینوچروکهای زیر چشم خود را درمان کنند، مؤثر است. افرادی که سن بالا و یا چروکهای عمیقی دارند به تعداد جلسات بیشتری نیاز دارند. این روش برای افرادی که به هر دلیلی امکان انجام جراحی را ندارند، مؤثر است. انجام این روش درمانی در مطب یا کلینیک و بهصورت سرپایی و با بیحسی موضعی از مزایای این دستگاه محسوب میشود.
آیا پلاسما تراپي برای دیگر چروکهای صورت هم کاربرد دارد؟
پلاسما جت را میتوان برای تمام چینوچروکهای صورت استفاده کرد. چروکهای پاکلاغی کنار چشم یا چروکهای دور دهان از موارد مصرف دیگر این روش است که نتایج فوقالعادهای را بههمراه دارد. معمولاً چروکهای دور دهان به چند جلسه درمانی نیاز دارند. این روش برای چروکهای عمیق مانند خط لبخند کاربردی ندارد و نیاز به تزریق ژل است.
در این مقاله روش پلاسما تراپی و کاربرد، میزان ماندگاری پلاسماتراپی ، عوارض و مراقبتهای قبل از انجام این متد درمانی را بهصورت کامل برای شما شرح دادیم.
شما میتوانید برای ارتباط با ما و ثبت نظرات و پیشنهادهای خود از راه زیر در تماس باشید.