close

لیزر جای جوش انواع روش‌ها و بهترین آن

لیزر جای جوش

لیزر جای جوش یکی از روش‌های جدید برای جوانسازی و زیباسازی پوست است که استفاده از آن به درمان مشکلات پوستی و اسکارهای رایج ناشی از جوش و آکنه کمک می‌کند. درواقع هدف از این عمل زیبایی درمان انواع لک‌ها، ازبین‌بردن جای جوش و رفع ترک‌های ایجاد شده روی پوست است.

یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی که ممکن است هر فردی در طول زندگی خود آن را تجربه کند، ظهور جوش‌هایی در نواحی مختلف بدن به‌خصوص پوست ناحیه صورت است؛ بنابراین در حین نگاه‌کردن به آینه یا لمس صورت، اگر احساس کنید که برآمدگی‌هایی روی نواحی مختلفی از پوست شما ایجاد شده است، چندان احساس خوشایندی نخواهید داشت.

اما عوامل گوناگونی در ایجاد جوش یا چنین برآمدگی‌های ناخوشایندی روی پوست نواحی مختلف بدن نقش دارند که یکی از عمده‌ترین دلایل ایجاد جوش روی پوست بدن، تجمع و انباشته شدن سلول‌های مرده پوست، چربی و انواع باکتری‌ها در منافذ پوست نواحی مختلف بدن است.

درواقع با بروز چنین اتفاقی در منافذ پوست نواحی مختلف بدن، در آن محل تورم‌ها و زخم‌هایی ایجاد می‌شود که بدن ما با استفاده از مکانیسم مخصوص خود، نسبت به این آسیب‌های پوستی از خود واکنش نشان می‌دهد.

در خصوص واکنش بدن نسبت به این آسیب‌ها نیز باید به این نکته اشاره کنیم که بدن ما با تشکیل کلاژن بیشتر تا حد زیادی اقدام به رفع چنین مشکلاتی می‌کند؛ بنابراین در اثر تولید کلاژن بیشتر توسط بدن، به‌منظور رفع این آسیب‌ها در محل تورم‌ها جوش‌ها یا همان برآمدگی‌های ناخوشایند پدید می‌آیند.

بنابراین باتوجه‌به موارد گفته شده، ما در این مقاله قصد داریم تا انواع لیزر جای جوش را مورد بررسی قرار دهیم و همچنین به نکاتی در خصوص کاربردها، عملکرد و بهترین لیزر جای جوش اشاره کنیم.

لیزر جای جوش چیست؟

لیزر جای جوش از جمله روش‌های لیزردرمانی است که به طور معمول هدف از استفاده از آن، به‌حداقل‌رساندن میزان آثار لکه‌های باقی‌مانده روی پوست ناشی از جوش‌های قدیمی است.

درواقع به‌منظور ازبین‌بردن جای جوش‌ها و انواع آکنه‌های باقی‌مانده روی پوست، لیزر جای جوش نور را روی لایه‌های سطحی پوست متمرکز می‌کند. ضمناً در اثر چنین اتفاقی لایه‌های سطحی پوست به‌منظور رشد سلول‌های جدید و سالم پوست تحریک می‌شود تا این سلول‌های جدید جایگزین بافت جوش‌ها و اسکارها شوند.

اگرچه لیزر جای جوش به درمان و رفع صددرصدی آثار جوش‌ها و لکه‌های باقی‌مانده روی پوست نواحی مختلف بدن منجر نمی‌شود اما میزان آثار باقی‌مانده مربوط به آن‌ها پس از این عمل زیبایی به حداقل ممکن می‌رسد و در مواردی درد ناشی از آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

در آخر در مورد مکانیسم و عملکرد لیزر جای جوش نیز باید به این نکته اشاره کنیم که گرمای ناشی از آن سبب ازبین‌رفتن لایه سطحی پوست می‌شود که آثار مربوط به جوش‌ها و آکنه‌های قدیمی روی آن باقی‌مانده است. ازاین‌رو با ازبین‌رفتن لایه سطحی پوست، ظاهر پوست صاف‌تر به نظر خواهد رسید و آثار به مشکلات پوستی مذکور به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند.

البته لازم به ذکر است که هم‌زمان با ازبین‌رفتن لایه سطحی پوست ناحیه آسیب‌دیده، همان‌طور که در بالا به آن اشاره کردیم، گرما و حرارت بالای نور لیزر این عمل زیبایی، بافت‌های پوستی را به‌منظور رشد سلول‌های جدید و سالم پوستی تحریک می‌کند و همچنین گرم‌شدن این نواحی بیشتر شدن جریان خون و کم‌تر شدن میزان التهابات پوستی در آن ناحیه را در پی دارد.

 

لیزر جای جوش

 

انواع لیزر جای جوش کدام‌اند؟

در حالت کلی امروزه از دو نوع لیزر جای جوش برای ازبین‌بردن آثار مربوط به جوش‌ها و آکنه‌های قدیمی باقی‌مانده روی پوست استفاده می‌شود که در ادامه این مقاله قصد داریم به طور مفصل آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

  1. لیزر محل جوش تخریبی

درواقع در این مدل از لیزر جای جوش، از لیزر اربیوم YAG یا لیزر کربن‌دی‌اکسید استفاده می‌شود که در اثر آن کل لایه سطحی پوست در ناحیه تحت درمان از بین می‌رود و از جمله عوارض جانبی این عمل زیبایی می‌توان به قرمزی ناشی از آن اشاره کرد که پس از گذشت مدت زمانی حدوداً 3 تا 10 روزه کاملاً از روی پوست ناحیه تحت درمان محو می‌شود.

  1. لیزر محل جوش غیر تخریبی

درواقع در این مدل از لیزر جای جوش، از لیزر مادون‌قرمز به‌منظور ازبین‌بردن آثار باقی‌مانده روی پوست ناشی از جوش‌ها و آکنه‌های قدیمی استفاده می‌شود. به‌علاوه گرمای ناشی از لیزر جای جوش غیر تخریبی سبب تحریک کلاژن و رشد سلول‌های جدید می‌شود تا این سلول‌های جدید جایگزین بافت‌های آسیب‌دیده جوش‌ها و آکنه‌ها شود.

اما باتوجه‌به موارد گفته شده، لیزرهایی دیگری هم وجود دارند که از آن‌ها به‌عنوان لیزر جای جوش نیز می‌توان استفاده کرد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لیزر فرکشنال

به طور معمول از لیزر فرکشنال به‌منظور ازبین‌بردن اسکارهای ضخیم و ناهموار مربوط به جوش‌ها و آکنه‌ها استفاده می‌شود. درواقع با ازبین‌رفتن این اسکارهای ضخیم، پوست ظاهر صاف‌تر پیدا می‌کند.

در خصوص عملکرد و مکانیسم لیزر فرکشنال نیز باید بگوییم که رنگ‌دانه‌های قهوه‌ای توسط لیزر فرکشنال هدف گرفته می‌شوند و در اثر چنین اتفاقی آثار و لکه‌های ناشی از جای جوش‌ها از بین می‌روند.

البته لازم به ذکر است که افزایش میزان تولید کلاژن در پوست ناشی از لیزر فرکشنال، به هر چه بیشتر جوان و شفاف شدن ظاهر پوست کمک می‌کند.

ضمناً نوع دیگری از لیزر فرکشنال با عنوان لیزر فرکشنال CO2 لایه‌های اول و دوم پوست را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و سبب تقویت سلول‌های جدید پوستی می‌شود.

 

لیزر جای جوش

 

  • لیزر پالسی IPL

نوع دیگری از لیزر جای جوش که در اینجا آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم، لیزر جای جوش پالسی IPL است. از جمله موارد استفاده از این لیزر نیز به می‌توان به مواردی همچون درمان جای جوش، اسکارهای جزئی و ازبین‌بردن لکه‌های قرمز ناشی از جوش‌ها اشاره کرد.

در خصوص عملکرد و مکانیسم لیزر پالسی IPL هم باید بگوییم که در این روش یک نور پالسی شدید کالیبره شده به‌منظور شناسایی رنگ‌دانه‌های پوستی مانند نواحی تیره‌تر، قرمزی و لکه‌های ناشی از جای جوش، به سطح پوست ناحیه تحت درمان تابیده می‌شود.

ازاین‌رو در اثر تابش این نور پالسی شدید به سطح پوست، اشعه لیزر به زیرپوست نفوذ می‌کند و باعث ازبین‌رفتن منشأ مشکلات پوستی به وجود آمده روی پوست می‌شود.

  • لیزر PDL

این نوع لیزر جای جوش برای هدف قراردادن سلول‌های پوستی آسیب‌دیده از یک پرتوی نور متمرکز استفاده می‌کند. به‌علاوه در اثر تبدیل‌شدن این نور به گرما، لکه‌های ناشی از جای جوش و اسکارهای قرمز بهبود پیدا می‌کنند.

  • لیزر اربیوم

لیزر اربیوم از جمله لیزرهای جای جوش تخریبی به‌حساب می‌آید و در اثر استفاده از این نوع لیزر جای جوش، سلول‌های پوستی آسیب‌دیده و بافت اسکارها تخریب می‌شود. همچنین گرمای ناشی از لیزر اربیوم بافت‌های پوستی جهت تولید کلاژن را تحریک می‌کند و ضمن ازبین‌بردن رنگ‌دانه‌های موجود در پوست، به آن ظاهری صاف و شفاف می‌بخشد.

بهترین لیزر جای جوش کدام است؟

همان‌طور که در بالا به آن اشاره کردیم شما می‌توانید به‌منظور لیزر جای جوش از انواع مختلفی از این لیزرهای برای درمان و رفع مشکلات پوستی ناشی از جوش‌ها و آکنه‌های قدیمی استفاده کنید؛ بنابراین به دلیل تنوع موجود در لیزرهای جای جوش، نمی‌توان به‌طورقطع گفت که استفاده از کدام لیزر جای جوشی می‌تواند برای تمامی افراد مناسب باشد.

اما برای دریافت بهترین نتیجه از لیزرهای جای جوش، شما قبل از هر اقدامی می‌توانید با یک پزشک یا متخصص مشورت کنید تا لیزری را به شما معرفی کند که بهترین نتیجه را برای شما داشته باشد. ولی در حالت کلی لیزرهای نوری در درمان لکه‌های جوشی که حاوی رنگ‌دانه هستند، مؤثرتر خواهند بود و لیزرهای فرسایشی مانند اربیوم و فرکشنال لیزرهای مناسبی برای اسکارهای برآمده یا فرورفته روی پوست هستند.

 

لیزر جای جوش

 

مراقبت‌های پس از لیزر جای جوش

  • از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید
  • به مدت 6 تا 8 هفته از لیزر جای جوش از برنزه کردن پوست خود اجتناب کنید
  • از تونرها یا مرطوب‌کننده‌های پوستی، برای مراقبت بیشتر از پوست خود استفاده کنید
  • همیشه ناحیه تحت درمان را تمیز و پاکیزه نگه دارید و تا حداقل یک هفته هرگز از مواد و لوازم آرایشی استفاده نکنید
  • برای مشاهده نتایج مربوط به لیزر جای جوش باید به مدت 7 تا 10 روز صبر کنید

در آخر

به‌عنوان نتیجه‌گیری و کلام پایانی، ما در این مقاله سعی کردیم تا با بررسی تمام جنبه‌های مربوط به استفاده از لیزر جای جوش و همچنین انواع لیزرهای موجود برای ازبین‌بردن و رفع آثار ایجاد شده مربوط به جوش‌ها و آکنه‌های قدیمی روی پوست، عملکرد آن‌ها و مراقبت‌های پس از این عمل زیبایی بیشتر آشنا کنیم.

اما استفاده از این عمل زیبایی اگرچه روشی مناسب، مفید و مؤثر به‌حساب می‌آید اما توجه به نکاتی در خصوص انواع لیزرهای قابل‌استفاده برای عمل لیزر جای جوش، عملکرد و مکانیسم مربوط به هر یک از آن‌ها و همچنین مراقبت‌های پس از این عمل زیبایی، به شما کمک می‌کند تا انتظار واقع‌بینانه‌تری نسبت به این عمل زیبایی داشته باشید و همچنین لیزری را برای عمل لیزر جای جوش انتخاب کنید که می‌تواند بهترین نتیجه را برای شما داشته باشد.

پس در اینجا بازهم به این نکته مهم مجدداً اشاره می‌کنیم که یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی که ممکن است هر فردی در طول زندگی خود آن را تجربه کند، ظهور جوش‌هایی در نواحی مختلف بدن به‌خصوص پوست ناحیه صورت است؛ بنابراین در حین نگاه‌کردن به آینه یا لمس صورت، اگر احساس کنید که برآمدگی‌هایی روی نواحی مختلفی از پوست شما ایجاد شده است، چندان احساس خوشایندی نخواهید داشت.

لینک کوتاه مقاله : https://niklaser.com/?p=5306

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات تماس
  • نشانی :
    تهران – خیابان شریعتی – نرسیده به دوراهی قلهک – جنب بیمارستان ایرانمهر
  • شماره تماس :
    09380118810 - 021-22004102
    021-22610240 - 021-22610350
    021-22004103 - 09129640360
  • ایمیل :
    info@niklaser.com